Najlepsze darmowe typy i analizy bukmacherskie w sieci prosto z Brazylijskich boisk !
Nie jesteś zalogowany na forum.
vs
Rozgrywki : Brazylia - Campeonato Paulistano A2
Spotkanie : E.C Santo Andre - Atletico Sorocaba
Typ : Over 2.5 gola
Kurs : 1.85
Bukmacher : Bet365
Stawka : 10j = 100 zł (stawka taka bo budujemy budżet)
Obecny budżet projektu : 180 zł +ew.wygrana tego singla
Godzina rozpoczęcia : 19:00 - 01.03.16
WYNIK : 3-1
W dniu dzisiejszy po dokładnej analizie postanowiłem, że przeniesiemy się do Santo Andre, gdzie o godzinie 19:00 na Estadio Bruno Jose Daniela swoje kolejne spotkanie w ramach Campeonato Paulistano A2 zagrają zespoły miejscowego Santo Andre którym przyjdzie zmierzyć się z outsiderem rozgrywek - Atletico Sorocaba. Oczywiście patrząc na to jak obie jedenastki do tej pory radziły sobie w tej stanówce zdecydowanymi faworytami wydają się być gospodarze, którzy mają realne szanse aby wywalczyć awans do play-offów. Jeśli jednak myślą pozytywnie o swojej dalszej przygodzie w tych rozgrywkach takie spotkanie jak to dzisiejsze muszą wygrywać. Po dłuższym namyśle jednak nie zdecydowałem się postawić na ich wygraną. Zdecydowanie ciekawszą opcją po dużo lepszym kursie wydaje się być typ na over bramkowy. W obu przypadkach zespoły zdecydowanie mocniej nastawieni są na grę do przodu i nie inaczej powinno być w dzisiejszym pojedynku. Podopieczni Ramalhao z całą pewnością już od początku spotkania zaatakują i będą chcieli ustawić sobie rywala, który w tym sezonie jak już wspomniałem wcześniej radzi sobie bardzo słabo. To też powinno przełożyć się na bramki bo goście to ekipa grająca w każdym meczu niezwykle ofensywny futbol nieco zapominając przy tym o defensywie.
Przed pierwszym gwizdkiem z całą pewnością w zdecydowanie lepszych nastrojach gdy mamy na myśli dotychczas osiągnięte wyniki są gospodarze. Po rozegranych do tej pory dziewięciu spotkań gospodarze zajmują ósmą lokatę , a więc ostatnią która daje przepustkę do play-offów. Dzisiejszy pojedynek po prostu gospodarze muszą wygrać jeśli chcą nieco odskoczyć od sąsiadujących rywali, tym bardziej że terminarz jaki mają nie jest zbytnio korzystny. Oczywiście jest też minus tej sytuacji dla gospodarzy - przed pierwszym gwizdkiem to oni z całą pewnością będą odczuwać większą presję wyniku bo ich rywale jak na razie nie mają powodów do zmartwień jeśli chodzi o ewentualną walkę, żeby awansować dalej. Jeśli jednak udałoby im się dzisiaj pokonać faworyzowanego rywala zmieniłoby się to diametralnie. Co prawda na chwilę obecną zajmują oni ostatnią pozycję w ligowej stawce jednak różnica między ekipami jest tak mała że do swoich dzisiejszych rywali tracą oni zaledwie sześć punktów. Dzisiaj jeśli udałoby im się wspiąć na swoje szczyty możliwości i by wygrali zbliżą się na trzy oczka do Santo Andre i awansować mogą aż na 11 pozycję. Tabelą także tutaj z całą pewnością się sugerować nie możemy i dlatego uważam że kurs na gospodarzy jest zdecydowanie przesadzony. Mając na uwadze bardzo dobrą grę ofensywną gości można przypuszczać, że przy poprawie nieco szyków defensywnych mają oni realne szanse na korzystny wynik tym bardziej że kadrowo wcale nie odstają od swoich dzisiejszych rywali znacząco. Do tego warto też odnotować, że obie drużyny grały ze sobą już w poprzednim sezonie. Wtedy lepsi okazali się zawodnicy Sorocaby wygrywając właśnie na tym stadionie 0-4. Jak więc widzimy kurs wystawiony na gospodarzy to w mojej opinii duża przesada i pozostaje przy swoim zdaniu że najciekawszym betem tutaj jest over 2.5 bramek. Do tej pory gospodarze w dziewięciu spotkaniach zdobyli 26 bramek ( średnia 2.8 gola na mecz), a ich przeciwnicy 30 ( średnia 3.3 gola na mecz). To pokazuje że w meczach z ich udziałem bramek zawsze pada dużo i uważam że tak będzie też i tym razem.
Jeśli chodzi jeszcze o samą sytuację kadrową obu ekip. Szkoleniowiec gospodarzy Ramalho ciągle nie może mówić o komforcie ponieważ z czterech transferów, których zespół dokonał w ostatnim czasie dzisiaj na boisku będziemy mogli zobaczyć tylko napastnika Diego Viana , który w swojej karierze strzelił ponad 60 bramek na poziomie Serie B, której poziom rozgrywek jest zdecydowanie mocniejszy niż Serie D, w której na codzień występują goście. Pozostała trójka , a więc Mariano Tripodi, Jobson i Ze Carlos ciągle nie będą w obwodzie trenera ponieważ na czas nie została nadesłana dokumentacja do federacji stanowej. Dodatkowo z powodu kontuzji nie zobaczymy również Diego, co jednak nie jest dużą stratą bo na pozycji prawego pomocnika gospodarze mają dużo możliwości pod względem kadrowym. Jeśli chodzi o zespół prowadzony natomiast przez Jose Luisa Dreya to możemy mówić o bardzo dużym komforcie. Szkoleniowiec ma bowiem wszystkich swoich zawodników do dyspozycji i to z całą pewnością powinno ułatwić jego wybór w wystawieniu optymalnej jedenastki na to spotkanie. Jedyną niewiadomą był występ Guilherme, jednak po interwencji medycznej dzisiaj jest gotowy do starcia w 100%.
Reasumując mimo iż różnica w tabeli przed tym spotkaniem pomiędzy oboma zespołami jest bardzo duża, to w mojej opinii nie ma tutaj zdecydowanego faworyta do zwycięstwa. Tak jak wspomniałem kadrowo obie jedenastki są na porównywalnym poziomie i wydaje mi się że o tym kto zdobędzie tutaj komplet punktów mogą zadecydować niuanse. W mojej opinii najlepszą propozycją jest tutaj typ na over 2.5 bramki. Oba zespoły są nastawione zdecydowanie na atak ( goście wyjdą standardowym 4-3-3) i to powinno przełożyć się dzisiaj na dużą liczbę sytuacji bramkowych. Z przełożeniem ich na bramki jak pokazują wcześniejsze spotkania obie drużyny problemów nie miały i nie inaczej powinno być tym razem. Osobiście nie zdziwiłoby mnie gdyby spotkanie zakończyło się wynikiem w granicach remisu 2-2.
[ Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 522.2 kB (Maksimum: 582.71 kB) ]